Zamieszczone przez voltar
towar z barwną historią
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Yogi"jakoś" to gra ale czy gra tak jak powinien tego nie wiem.... :cry:
Ale tak teraz patrzę na to twoje zdjęcie i może nie jest tak źle, bo wygląda na to, że naprawiana była nie sama końcówka ( duże tranzystory po prawej stronie ) tylko przetwornica zasilająca cały wzmacniacz. Tutaj nie jest aż tak krytyczny dobór w pary, bo przetwornica jest impulsowa ( a nie sinusoidalna ) i tranzystory pracują zero-jedynkowo ( przewodzi - nie przewodzi ). Jedynie co może sie okazać ( chociaż wcale nie musi ) to problemy z wydolnością wzmacniacza przy dużych mocach ( jeśli źle dobrano tranzystory i diody pod względem dopuszczalnych prądów i mocy ). Trzeba by jedynie zmierzyć napięcia na wyjściu przetwornicy ( najlepiej na tych dużych, żóltych elektrolitach ) czy wszystkie są mniej więcej równe i symetryczne w każdym kanale.
Jeśli ktoś naprawiał to "z głową" to nie powinno być problemów, choć niesmak z takiego zakupu na pewno pozostaje...
BTW. Co do przyczyny uszkodzenia to możliwe, że ktoś podpiął to pod 24 V instalację, ale możliwe też, że po prostu wysiadł "sam z siebie" a w przetwornicach tak zazwyczaj jest, że przy naprawie trzeba wymienić wszystkie półprzewodniki...
BTW2 :lol: Jaki to model GZ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneinaczej bym zakombinowal z montazem
takie ustawienie pieca jest dla mnie najlepsze bo wystarczy że położę oparcie i z fotela kierowcy spokojnie go stroje sobie bez potrzeby biegania do kufra
wzmak oczywiście nie jest przykręcony prosto do oparcia pod spodem są 2 deski docięte równo ze wzmakiem tak więc nie widać ich dodatkowo mogę pod nim puścić kable jak widać i ma wentylacje
chociaz jest już mi mało,
jestem rozczarowany małą ilością basu, niestety sub jest potrzebny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneAdamu, co tam masz bo sie chyba nie chwaliles
i daje taki wykop ze subik mi niepotrzebny.
co do montażu pieca u yogiego to ja miałem tak samo zainstalowanego audisona. superwygodnie się w nim kręciło. złożyc oparcie i do dzieła - nie ruszając się z auta.
Komentarz
-
Komentarz